lördag 18 juni 2016

Valpning 17/6

Så kommer den lovade uppdateringen från gårdagen:) Ellie tyckte ju att hon ville ge oss en alldeles egen present och vilken present det blev<3 Både valpar och mamma mår bra och man kan knappt slita ögonen ifrån dem. Smilla kan dock inte förstå varför hon skall dela uppmärksamheten med dem. Hon tycker det är höjden av fräckhet att lägga beslag på hennes matte.

Redan natten mot torsdagen började Ellie att vara orolig. På morgonen så sms jag Carina om att jag trodde det skulle bli mot kvällen. Men precis som förra gången så tog förarbetet tid. Ellie skulle hela tiden under sängen och bädda. Där var vi lite oense för jag tyckte inte det var den bästa platsen att få valpar på. Till sist enades vi om att en koja blev bra:)Vi väntade och väntade och till slut blev det dags att ringa hit Carina. Men den sölkorven :P skulle ju fixa en massa innan hon kom, så hon missade den första valpen:D Det var en röd tik. Jag blev lite full i skratt och tänkte skall det bara bli röda tikar precis som förra gången:)

04.32 Röd tik 217g


Ellie pysslade med sin lilla tös. För nu dröjde det lite mer än en timme till nästa tös kom:)


05.40 kom kennelns minsta tik någonsin 131g, färgband lila fick hon, men vi bytte till rosa senare:)


Hon var så pytteliten, men det var gott gry i henne<3  Nu tog det inte så lång stund förrän nästa kom och Ellies första hane föddes.

06.08 kom han och vägde 187g och fick färg blå. Det är inga tungviktare som ni ser, men pigga är de:) Här glömde vi ta kort på när vi vägde honom:)


Efter ytterligare en timme 07.15 så kom nr 4 också det en hane:)Vikt 209g grönt band


En liten grupp bild. Här har den lilla tiken lila band istället för rosa. Nu tog Ellie paus och låg och myste och hämtade krafter. Jag och Carina satt och undrade om Åsmund skulle ha fel om antalet den här gången:) Ellie tyckte inte om när vi skulle väga och märka dem. Hon tog dem ifrån oss:) Ser lite läskigt ut när de tar dem så i munnen.

 Jag passade på att byta torrt i lådan medan det var paus. Så kom då de sista tre. Först ut var ännu en hane vikt 218g och fick färgen orange, kl var nu 08.57.Sen  kl 10.28 kom det en liten tik till vikt 202g och fick färgen lila.


Bara tio minuter senare kom kennelns minsta hane någonsin, endast 130g, färgen vit fick han.

Lite bilder från idag får vi ju också ha:) Så var det det här med färger. Vi tror att de är svarta, men någon av dem skiftar i brunt så vi får se imorgon . Jag vill inte hålla på så mkt med dem idag, utan ha lugn och ro i lådan:)4 kommentarer:

 1. Åh en röd tik, längtar tills nästa vecka :)
  Tack för att ni uppdaterar så ofta :)

  SvaraRadera
 2. Hurra! Några ovanligt söta valpar och duktig Ellie :-) Ser fram mot nästa vecka också :-) Njuta av och mamma Ellie! Hälsningar Nina och familj

  SvaraRadera
 3. Hurra!! Några ovanligt söta valpar och duktig Ellie. Vi längtar til nästa vecka också :-) Njuta av valparna och mamma Ellie. Hälsningar Nina och familj

  SvaraRadera
 4. Värsta bästa dagen att valpa på . Kärleksgåva

  SvaraRadera